Unutarnji kamini: vodič za sve što trebate znati

Sada je vrijeme da napravite sve pripreme ako ove zime želite održati toplinu u svojoj kuće. Tajna uspjeha je jednostavna – kamini. Bilo da se želite osjećati ugodno u svom domu ili želite malo smanjiti troškove grijanja, kamini su izvrstan način da to učinite, a istovremeno dodatno uljepšate svoj prostor. Uz toliko različitih vrsta kamina koji su danas dostupni, odluka o tome koja će vrsta kamina najbolje funkcionirati u vašem domu može biti preteška, ali uz pomoć ovog vodiča naučit ćete sve što trebate znati o unutarnjim kaminima.

Tri vrste unutarnjih kamina

Unutarnji kamini se razlikuju prema vrsti goriva koje koriste. Postoje: kamini na bioetanol, električni kamini, plinski kamini i kamini na drva. Bilo da tražite tradicionalni kamin na drva, plinski kamin ili električni kamin, postoje prednosti i mane svake vrste. Što se tiče sigurnosti, najsigurnija opcija je električni kamin jer ne stvara pepeo i čađu od drva za ogrjev. S druge strane, nekima se najviše sviđa izgled tradicionalnog kamina na drva. Odlučite li se za nešto od toga, obavezno održavajte dimnjak čistim kako se ne bi zapalio! Također ćete htjeti imati pri ruci dobru zalihu drva za ogrjev u slučaju da vam nestane struje usred zime. Nema razloga da se ove zime ne ugrijete uz jednu od ovih prekrasnih opcija!

Savjeti za odabir

Kada je riječ o odabiru unutarnjeg kamina, postoji nekoliko stvari koje biste trebali uzeti u obzir.
Prvo razmislite o vrsti goriva koje želite koristiti. Postoje kamini koji koriste drva, plin ili struju. Svaki od njih ima svoje prednosti i nedostatke. Drugo, razmislite o veličini jedinice. Želite nešto što će se dobro uklopiti u vaš prostor, a ne biti ni preveliko ni premalo. Treće, uzmite u obzir stil kamina. Ako želite tradicionalni izgled, onda se odlučite za ciglu ili kamen. Ali ako želite nešto modernije, razmislite o staklu, metalu ili betonu. Četvrto je funkcija. Trebate li samo jedan za zagrijavanje sobe? Ili ga planirate koristiti kao mjesto za pečenje marshmallowa? Peto je postavljanje kamina – ako nemate dovoljno zidnog prostora za sam kamin (ili dimnjak), onda pogledajte samostojeće koji mogu stajati uza zid.

Kako se brinuti za svoj novi dodatak

Vaš novi unutarnji kamin izvrstan je način da svom domu dodate ugođaj i toplinu. Evo nekoliko savjeta o tome kako njegovati svoju prinovu: 1. Prije prve uporabe vašeg kamina neka ga pregleda stručnjak. To će osigurati njegovu sigurnu upotrebu. 2. Obavezno redovito čistite kamin. pepeo se može nakupiti i uzrokovati probleme ako se redovito ne uklanja. 3. Provjerite je li dimnjak otvoren prije paljenja vatre. To će pomoći da se dim ne nakuplja u vašem domu. 4. Nikada ne ostavljajte vatru bez nadzora. Uvijek ugasite plamen prije izlaska iz sobe ili odlaska u krevet.

Sigurnosne mjere opreza

Bez obzira imate li kamin na plin ili na drva, uvijek morate poduzeti određene sigurnosne mjere. Prvo i najvažnije, pobrinite se da vaš kamin ima odgovarajuću ventilaciju. Dobro pravilo je držati zaklopku otvorenom dok se pepeo ne ohladi. Također biste trebali imati detektor ugljičnog monoksida u svom domu i redovito ga provjeravati kako biste bili sigurni da ispravno radi. Osim toga, držite zapaljive predmete najmanje metar od svog kamina i nikada ne ostavljajte vatru bez nadzora. Slijedeći ove jednostavne sigurnosne savjete, možete uživati u svom kaminu cijelu zimu bez brige. Kada birate kamin za svoj dom, razmislite o njegovom stilu i položaju. Uz tradicionalne kamine, mnogi se vlasnici sada odlučuju za ukrasne umetke koji se uklapaju u njihove postojeće zidne jedinice

Previous post Liječenje endometrioze: Što djeluje, a što ne
Next post Atopijski dermatitis: frustrirajuće stanje kože